Fredag och slutet av Februari, nattens regn och stormvindar har försvunnit och just nu tittar solen fram, ute är det ca +5 grader och snön/isen smälter så sakteliga bort men än är inte vintern över. Förhoppningsvis försvinner det så mycket is som möjligt så att det går att gå ut utan att behöva isdubbar på sig för att inte ramla i backen.

Dagens lunch blev Lövbiffspasta med Kantareller.

Till rätten behöver du

  • 500 gr Lövbiff
  • Kantareller
    • 3dl Vispgrädde
  • 1/2 Röd lök
  • Vitlök efter smak jag tog 1klyfta
  • 1 msk Oxfond
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 msk Konjak (kan uteslutas)
  • Salt och Peppar
  • 350 gr Pasta

Koka upp vatten till pastan. Häll i pastan och koka enl anvisningar på paketet. Jag använde Penne till denna rätt.

Strimla Lövbiffen och stek den i smör i en stekpanna, ta ur och lägg på fat vid sidan om. Hacka löken och vitlöken och stek mjuk i lite smör, häll i kantarellerna, jag hade frysta som jag tinade innan, stek på kantarellerna och löken lite innan du lägger tillbaka köttet och häll på grädden, oxfonden, senapen och ev Konjak, låt koka ett tag och smaksätt sedan med Salt och Peppar. Lägg i Pastan direkt från kastrullen ned i såsen, låt pastan rinna av lite men det gör inget om lite pastavatten kommer med då den hjälper till att få såsen krämig.

Ät och Njut