Lördag och solen skiner utanför, idag blir det mera fix i det som ska bli vårat nya sovrum, men vi har en del saker vi måste stuva undan någon annanstans innan vi kan ta bort gamla mattan som ligger på golvet och sen ska både tak och väggar målas om.

Här om dagen gjorde jag Falukorvskebab, så enkelt och så gott, till det hade jag Pommes Fritts samt 3-veckorssallad från Zeinas Kitchen du hittar receptet här. Pröva ni blir inte besvikna

Till denna rätt för 4a pers, behöver du.

  • 500gr Falukorv
  • 2 msk Kebabkrydda (min egna hittar ni lite längre ned)
  • Salt efter smak
  • Valfria Grönsaker
  • Kebabsåser

Gör så här

  1. Hyvla tunna bitar av Falukorven med en osthyvle (jag lät min korv ligga lite i frysen innan, typ 15 minuter, då går det enklare) Stek i lite smör, ha sedan i kebabkryddan och salt.
  2. Hacka ev grönsaker

Jag har köpt mina kebabsåser från ICA (vitlökssåsen och den röda såsen)

Jag valde här att ha Pommes till men du kan lika gärna ha korven i t ex, libabröd eller pitabröd om du inte vill ha potatis, eller varför inte göra en stor grönsallad och ha allt till.

Här kommer receptet på hemmagjord kebabkrydda, det blir ca 3 matskedar och jag blandar allt i en liten burk med lock.

  • 1 msk Spiskummin
  • 2 tsk Paprikapulver
  • 1 tsk Vitlökspulver
  • 1 tsk Oregano
  • 1 tsk Timjan
  • 1 tsk Gurkmeja
  • 1 krm Kanel
  • 1 krm Chilipulver

Hoppas ni har en härlig Lördag