Hej 🙂
Så var det Fredag igen, veckorna går som vanligt jättefort. Här om dagen önskade en vän sig en sockerkaka och det fick gärna vara bär i den så då gjorde jag denna goda sockerkaka. Den blev väldigt god. När jag gör den så använder jag gamla kaffekoppar som “mått” så jag har försökt mäta upp lite med måtten så att ni ska kunna göra den.
Blåbärssockerkaka
Glutenfri sockerkaka med blåbär
Ingredienser
- 2 st Ägg
- 3 dl Strösocker
- 3 dl Glutenfritt mjöl eller potatismjöl
- 1,5 dl Mjölk
- 75 gr Smör Smält
- 2 tsk Vaniljsocker
- 2 tsk Bakpulver
- 2 dl Blåbär
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 gr samt smöra och bröa en ugnsform (använd glutenfri ströbröd.
- Vispa Ägg och Strösocker vitt och pösigt
- Blanda Bakpulver och vaniljsocker med mjölet, vänd sedan ned allt med smöret och mjölken till en slät smet, vispa inte för mycket utan bara tills allt har gått ihop.
- Blanda snabbt i blåbären och häll upp allt i ugnsformen
- Ställ in ugnsformen i ugnen, mitt i ugnen i ca 45 minuter, kolla på slutet så att det inte blir bränt. Tänk på att alla ugnar är olika
Ät och Njut.