Hej 🙂

Så var det Fredag igen, veckorna går som vanligt jättefort. Här om dagen önskade en vän sig en sockerkaka och det fick gärna vara bär i den så då gjorde jag denna goda sockerkaka. Den blev väldigt god. När jag gör den så använder jag gamla kaffekoppar som ”mått” så jag har försökt mäta upp lite med måtten så att ni ska kunna göra den.

Ingredienser
  • 2 st Ägg
  • ca 3 dl Strösocker
  • ca 3 dl Glutenfritt mjöl (jag har Finax finmix)
  • ca 1,5 dl Mjölk
  • 75 gr Smör (rumsvarmt)
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Färska blåbär
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 gr samt smöra och bröa (jag använder glutenfritt ströbröd) ugnsformen

Vispa Ägg och Strösocker till en vit pösig smet.

Blanda i bakpulver och vaniljsocker i mjölet, vänd sedan ned mixen ihop med smör och mjölk och vispa till en slät smet.

Häll i hälften av smeten i formen, lägg i blåbären och häll sedan resten av smeten ovanpå blåbären.

Ställ in ugnsformen i ugnen, jag brukar ha min stående mitt i ugnen, i ca 45 minuter, kolla i slutet så att det inte blir bränt.

Ät och Njut.