God morgon, Lillördag och mitt i veckan, igår var vi iväg och letade lite lättare hojkläder, vi ska eventuellt åka iväg en tripp på fredag och det ska bli rätt så varmt.

Jordgubbar och rabarber är något som jag tycker hör sommaren till, och att kombinera dem i en smulpaj är så gott.

Ingredienser

  • 500 gr bär ( hälften jordgubbar /hälften rabarber.
  • Socker eller sötningsmedel

Ingredienser smulpaj

  • 150 gr Smör, rumsvarmt
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl glutenfritt mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Rensa rabarbern och skär i mindre bitar, rensa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar. Lägg i en pajform, strö över socker efter smak.

Lägg alla ingredienser till smuldegen i en bunke och nyp ihop till en smuldeg. Strö över bären. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.

Äts ljummen med vaniljsås och eller glass.

Kram Eva

0