Äntligen Fredag, här har det regnat och åskat men nu börjar det sakta bli bättre väder. Här kommer en riktigt god smörgåstårta som jag gjorde för ett tag sedan.

Här är receptet till min smörgåstårta. Jag är superdålig på mått då jag ”höftar” alla ingredienser. Jag använder mig av glutenfria brödbottnar som jag köper på ICA.

Lager 1 består av

  • Leverpastej bredbar
  • Smörgåsgurka Tunt skivad
  • Gräddfil

Jag blandar en hel förpackning leverpastej med ca 1-2 msk gräddfil för att få den mera bredbar, sen hackar jag smörgåsgurkan fint och har ned i smeten.

Lager 2 består av

  • Rökt skinka (smörgåspålägg)
  • Mimosasallad

Jag skär skinkskivorna i mindre bitar och blandar ihop med mimosasalladen

Lager 3 består av

  • Kassler
  • Purjolök
  • Gräddfil
  • Majonnäs
  • Salt & Peppar

Skär kassler tunt och i mindre skivor, ansa och skölj purjolöken, skär i tunna skivor, blanda ca 1,5 dl gräddfil med majonnäs salt och peppar efter smak, blanda i kassler och purjolök

Gör sen själva tårtan lager för lager, jag brukar ha leverpastejen längst ned, sen skinka och sist kassler. Om man är ute i tid så är det bra att göra så här långt kvällen innan och lägg in allt i aluminiumfolie och låt stå kallt under natten.

När jag ska garnera så börjar jag alltid med att hälla gräddfil i melittafilter och låta den rinna av så att den blir mera fast, sen blandar jag dem med majonnäs och täcker hela tårtan med den sen garnerar jag med allt gott som bara går att lägga på, denna gång är det ägg, skinka, rostbiff, ost, tomater, gurka, vindruvor, jordgubbar och ärtskott.

Kram Eva