Hos min MrJ så finns det en efterrätt som slår allt annat och det är just Pavlova med grädde och bär, helst jordgubbar.

Ingredienser

  • 4 st äggvitor
  • 2,5 dl Strösocker
  • 1/2 krm salt
  • 1 msk Majsena mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 3 dl Grädde
  • Bär efter smak

Sätt ugnen på 225 grader, klä en ugnsform med bakplåtspapper.

Vispa äggvitorna med ca 2/3 av sockret och saltet till hårt skum. Tillsätt resten av sockret samt vaniljsocker, Majsena och vitvinsvinägern och vispa tills smeten är hård.

Klicka ut smeten på bakplåtspappret, jämna ut smeten till en rundel och gör en fördjupning i mitten.

Ställ in i nedre delen av ugnen och sänk värmen till 125 grader. Ca 1,5 timme, stäng sedan av ugnen men låt pavlovan stå kvar i ugnen tills den har svalnat.

Serveras med lättvispad grädde och bär.

Kram Eva