Måndag igen, uj vad veckorna går fort.

Hoppas ni har haft en härlig Midsommar med massor av sol värme och vänner.

Vi var iväg och träffade släkt och vänner samt hade en underbar helg med lugna dagar. Bland annat så åt vi paj och här kommer receptet på en glutenfri pajdeg.

Ingredienser

  • 2,5 dl Glutenfri mjölmix (jag använder Finax)
  • 100 gr Smör (rumsvarm)
  • 0,5 dl Kallt Vatten
  • 1 msk Sirap, vit

Lägg mjöl och smör i en bunke och nyp ihop till en smuldeg. Häll i vatten och sirap och blanda snabbt ihop till en fast deg. Lägg i plastfolie och in i kylskåpet i ca 30 min.

Sätt ugnen på 175 grader. Tryck ut degen i en form, ca 20cm i diameter. Nagga med en gaffel. Sätt in i ugnen i ca 15 min. Sedan är det bara att fylla pajskalet med valfri fyllning.

0