Lördag och här i Skärgården strilar regnet ned så det blir en innedag i soffan. Igår gjorde jag en köttfärsgratäng som blev riktigt god.

Ingredienser 4port:

  • 4-5 st Potatis
  • 500 gr Köttfärs
  • 1 st Röd lök
  • 1 burk krossade tomater
  • 1/2 burk vatten (bra sätt att få ut all tomat från burken)
  • 1-2 msk chilisås
  • Salt och Peppar

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 175 gr
  • Skala och koka potatisen, jag kokar den inte helt färdig, då blir den perfekt när allt går färdigt i ugnen.
  • Hacka löken och stek i lite smör, ha sen i köttfärsen och stek till nästan färdig, häll i tomaterna och häll sen i vattnet och chilisås.
  • Smaka av med salt och peppar och ev andra kryddor av eran smak. Jag har t.ex i lite cognac i min sås. Se till att såsen inte är för torr, det behövs vätska till potatisen.
  • Ta en ugnseldfast form, häll i ca hälften av köttfärssåsen, skiva hälften av potatisen, inte allt för tunt och lägg över såsen, sen i med resten av köttfärsen och sist, skiva över resten av potatisen. In i ugnen i ca 20-25 minuter, kolla så att potatisen är helt klar

Ät ihop med en grönsallad

Hoppas ni tycker att det blev gott

Kram Eva