Torsdag och andra veckan på detta året. Här lyser snön upp den annars så mörka Januarinatten, har ni fått snö? Det sägs att det ska komma mera snö till kvällen men just nu så singlar det ner lite små flingor, inte så mycket mera än så.

I helgen bjöd jag på en riktigt god Chokladmousse, vill man ha den mera “barnvänlig” så hoppar man över Amarullan.

Ingredienser

  • 100gr Mjölkchoklad (jag använder Marabou)
  • 2msk Amarulla
  • 2 Äggulor (rumsvarma)
  • 3dl Vispgrädde

Gör så här

Vispa grädden.

Smält chokladen över vattenbad. Låt sen svalna något till rumstemperatur. Värm upp Amarulan i en kopp i micron. Tillsätt likören i chokladen och rör till en slät smet, häll sen i äggulorna och fortsätt röra till en slät smet.

Häll i lite av den vispade grädden i chokladen och rör om, flytta sen över allt till den kvarvarande grädden, vänd runt tills allt är blandat.

Häll upp i serveringsglas och ställ i kylen minst 2 timmar.

Receptet har jag hittat hos Catarina König men har bytt ut Baileys till Amarula då vi gillar den bättre.