Redan September, tiden går snabbt och vi är på väg in i hösten. Men det är också en tid för goda grytor. Här är en av dem.

Ingredienser

  • 800gr fläskfilé
  • 10-15 st champinjoner
  • 1 burk syltlök
  • 1 st lök
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 2 st smal ölkorv
  • 5 dl grädde
  • 1 msk Cognac
  • Salt & peppar

Gör så här

Börja med att hälla av syltlökens spad och lägg dem i en skål, täck med kallt vatten.

Ansa bort senor osv på köttet och skär det i ca 1cm skivor, stek i smör, salta och peppra. Lägg över köttet i en gryta. Hacka löken och vitlöken, skiva svampen, fräs löken i smör tills den mjuknat och lägg över i grytan, gör samma sak med svampen.

Ställ grytan på spisen, medelvärme, häll i grädden och låt puttra i ca 15 minuter undertiden skär ölkorv i små skivor, häll ned dem i grytan efter 15 minuter tillsammans med syltlök (häll av vattnet först) och Cognacen. Låt koka ca 5 minuter till. Salta och peppra efter smak.

Serveras med ris och en sallad.