Redan September, tiden går snabbt och vi är på väg in i hösten. Men det är också en tid för goda grytor. Här är en av dem.
Ingredienser
- 800gr fläskfilé
- 10-15 st champinjoner
- 1 burk syltlök
- 1 st lök
- 2-3 klyftor vitlök
- 2 st smal ölkorv
- 5 dl grädde
- 1 msk Cognac
- Salt & peppar
Gör så här
Börja med att hälla av syltlökens spad och lägg dem i en skål, täck med kallt vatten.
Ansa bort senor osv på köttet och skär det i ca 1cm skivor, stek i smör, salta och peppra. Lägg över köttet i en gryta. Hacka löken och vitlöken, skiva svampen, fräs löken i smör tills den mjuknat och lägg över i grytan, gör samma sak med svampen.
Ställ grytan på spisen, medelvärme, häll i grädden och låt puttra i ca 15 minuter undertiden skär ölkorv i små skivor, häll ned dem i grytan efter 15 minuter tillsammans med syltlök (häll av vattnet först) och Cognacen. Låt koka ca 5 minuter till. Salta och peppra efter smak.
Serveras med ris och en sallad.