Regnet öser ner utanför och själv så har jag en slö dag i soffan. Söndag och imorgon vankas jobb igen.

Igår åt vi supergoda revbensspjäll som jag Honungsglaserade.

Ingredienser

  • Ca 1,2 kg tunna revbenspjäll
  • 1 dl flytande honung
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk chilisås
  • 1 msk pepparrot
  • 1 st vitlöksklyfta (hackad)
  • Salt & Svartpeppar

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser till glaseringen, lägg bakplåtspapper i en form och lägg i revbensspjäll en med köttsidan upp, pensla över glacen men spara lite till slutet. In i ugnen minst 1 timme, köttet ska släppa från benet när det är färdigt. Ta ut spjällen, sätt ugnen på grill och 250 grader, pensla över det sista av glacen och kör i ugnen ytterligare ca 10 minuter eller till bra färg.

Vi åt dessa med klyftpotatis och coldslaw.

Kram Eva