Lika fort som värmen kom, lika fort försvann den och regnet hitta till skärgården. Dock välbehövlig, det är så torrt så gräset gulnat.

Här kommer en goding som alltid finns på både julbord som påskbord och till midsommar. Inlagd sill som min mamma lärde mig att göra.

Ingredienser

  • Inläggningssill (urvattnad)
  • Rödlök
  • Kryddpeppar
  • Lag (1,2,3lag, dvs 3dl vatten, 2dl strösocker, 1dl vinäger)

Blanda ihop lagen och se till att sockret löses upp, jag brukar göra detta genom att lätt värma upp lagen till sockret helt har lösts upp.

Krossa Kryddpeppar och skiva löken tunt, (jag använder en mandolin) lägg allt i lagen.

Skiva sillen i “lagom” stora bitar, lägg sillen i en burk och häll över lagen med löken. Låt stå i kylskåp minst en dag så att allt “gottar” ihop sig.

Kram Eva