En dag kvar till midsommarafton. Här i skärgården blir det en lugn dag, vi ska träffa min bror och äta lite god mat. Här kommer ett recept på en god tårta till midsommar för vem kan motstå jordgubbar, inte jag i alla fall.

Botten är gjord på 3-lika receptet. Denna är gjord i en ca 20cm form och jag använde 4 ägg.

Den är fylld med

Vaniljcreme

  • 1 dl mjölk
  • 2.5 msk Marsanpulver
  • Vispa ihop tills den tjocknat
  • Vispa 1.5 dl grädde och vänd ihop med marsansmeten

Jordgubb/rabarbermousse

  • 150 gr hackade jordgubbar
  • 150 gr hackade rabarber
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2.5 st gelantinblad

Koka jordgubbar, rabarber, socker och vatten i en kastrull på medeltemp ca 10 minuter. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten undertiden (minst 5 min). Tag av kastrullen från värmen, lägg i gelatinet och låt smälta. Ställ in i kylskåp och låt svalna. Vispa grädden inte allt för hårt och vänd ned den svalnade bärkompoten.

Tårtan har jag sen spacklat med vispgrädde och dekorerat med skivade jordgubbar.