Detta är så superdupergott och så enkelt att göra, går bra att ha i kylen ca en vecka, just denna röra ligger på en rostad brödskiva men är även så gott att lägga på en tunn skiva bröd av något mörkt slag som tex kavring. Receptet har jag hittat på Köket.se och är av Per Morberg

Ingredienser 8pers

  • 8 tunna skivor av t ex Kavring
  • 250 g Ansjovisfiléer (helst Grebbestads ansjovis original)
  • 8 st Ägg (hårdkokta)
  • 1-2 st Röd lök (efter smak)
  • 1 dl Creme Fraiche
  • 1 dl Dill, Hackad
  • 1 dl Gräslök, Hackad
  • Vitpeppar
  • Ev salt

Gör så här

Skala och hacka äggen, rödlöken och ansjovisen, lägg sedan allt i en bunke och blanda ner övriga ingredienser till en härlig röra.

Skär tunna skivor av brödet och ev kantskär det om det har hårda kanter, smöra varje brödskiva, lägg på ett salladsblad och lägg sedan på en ordentlig klick med gubbröran, man kan sen toppa smörgåsarna med halverade körsbärstomater och en dillkvist

Ät och Njut

Kram Eva