Blåbärssockerkaka
Glutenfri sockerkaka med blåbär
Förberedelser 1 timme t 30 minuter minuter
- 2 st Ägg
- 3 dl Strösocker
- 3 dl Glutenfritt mjöl eller potatismjöl
- 1,5 dl Mjölk
- 75 gr Smör Smält
- 2 tsk Vaniljsocker
- 2 tsk Bakpulver
- 2 dl Blåbär
Sätt ugnen på 175 gr samt smöra och bröa en ugnsform (använd glutenfri ströbröd.
Vispa Ägg och Strösocker vitt och pösigt
Blanda Bakpulver och vaniljsocker med mjölet, vänd sedan ned allt med smöret och mjölken till en slät smet, vispa inte för mycket utan bara tills allt har gått ihop.
Blanda snabbt i blåbären och häll upp allt i ugnsformen
Ställ in ugnsformen i ugnen, mitt i ugnen i ca 45 minuter, kolla på slutet så att det inte blir bränt. Tänk på att alla ugnar är olika