Go Back

Blåbärssockerkaka

Glutenfri sockerkaka med blåbär
Förberedelser 1 timme 30 minuter
Måltid Bakning
Kök Svensk
Portioner 10 pers

Ingredienser
  

  • 2 st Ägg
  • 3 dl Strösocker
  • 3 dl Glutenfritt mjöl eller potatismjöl
  • 1,5 dl Mjölk
  • 75 gr Smör Smält
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 2 tsk Bakpulver
  • 2 dl Blåbär

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 gr samt smöra och bröa en ugnsform (använd glutenfri ströbröd.
  • Vispa Ägg och Strösocker vitt och pösigt
  • Blanda Bakpulver och vaniljsocker med mjölet, vänd sedan ned allt med smöret och mjölken till en slät smet, vispa inte för mycket utan bara tills allt har gått ihop.
  • Blanda snabbt i blåbären och häll upp allt i ugnsformen
  • Ställ in ugnsformen i ugnen, mitt i ugnen i ca 45 minuter, kolla på slutet så att det inte blir bränt. Tänk på att alla ugnar är olika
Keyword Glutenfri