Hellu så här i slutet av veckan, hösten har verkligen kommit, det mörknar fort på kvällen och det är riktigt kyligt ute. Jag hittade västeråsgurkor i butiken hör för ett par veckor sedan så jag passade på att göra inlagd smörgåsgurkor. Jag hittade receptet hos Fridas bakblogg

Ingredienser
  • 1 kg Västeråsgurka
  • 1 dl hackad Dill
  • 3 msk Senapsfrö
  • 2,5 dl Ättiksprit 12%
  • 4,5 dl Vatten
  • 0,75 dl Salt
  • 4,5 dl Strösocker
Gör så här.

Blanda vatten, ättika, salt och socker i en bunke. Rör om tills sockret har löst upp sig.

Tvätta gurkorna ordentligt och skär i ca 2-3 mm-tjocka skivor, jag använder en mandolin.

Varva gurkor med dill och frön i väl rengjorda glasburkar. Slå över lagen så att all gurka täcks, burkarna ska vara välfyllda. Förslut locken och vänd upp och ned på burkarna en gång. Ställ den sedan mörkt och svalt i mellan 2 till 3 veckor.

Öppnad burk håller sig ett par månader i kylskåp.